Dvi naujienos ??? Atidedami taip visų bijomi reikalavimai naujai statybai



Norėtume šiek tiek pasigirti, kad Sausio-Vasario mėnesiais atlikome rekordinį kiekį sandarumo testų. Visų pirma tai lėmė mūsų akreditacija ir pačios informacijos apie šios diagnostikos naudą sklaida infromaciniuose šaltiniuose. Atėjo laikas kai didžioji dauguma statybininkų/architektų/namų savininkų jau žino apie sandarumo diagnostikos naudą.


Taigi pirmoji naujiena! Atidedamas naujai statomų namų energinio naudingumo reikalavimas A klasei.

"Aplinkos ministrui pakeitus statybos techninius reglamentus, numatyta, kad A klasės energinio naudingumo reikalavimas taikomas naujai statomiems pastatams, kuriems prašymas išduoti leidimą statyti naują statinį ar rašytinį įgalioto valstybės tarnautojo pritarimą statinio projektui pateiktas po 2016 m. lapkričio 1 d., o kai statybą leidžiantys dokumentai neprivalomi – statybos darbai pradėti po 2016 m. lapkričio 1 d. Atkreiptinas dėmesys, kad nuo šiol svarbiausia bus prašymo išduoti statybos leidimą pateikimo, o ne leidimo išdavimo, data."

Ištrauka iš - http://www.am.lt/ 

Antroji naujiena! -  keičiasi oro pasikeitimo kartais reikalavimai. 

Eil. Nr.
Pastato paskirtis [5.4]
Pastato energinio naudingumo klasė
n50.N, (1/h)
1.
Gyvenamosios, administracinės, mokslo ir gydymo
C
2,0
B
1,5
A
1,0
A+, A++
0,6
2.
Maitinimo, kultūros, viešbučių, paslaugų, sporto, transporto, specialioji ir poilsio
C, B
2,0
A
1,5
A+ ir A++
1,0


 Ištrauka iš - www.e-tar.lt

Dar 2014 metais mūsų komanda turėjo spėjimą, kad Lietuvos statybų rinka nebus pasiruošusi tokiems reikalavimų šuoliams. Tačiau bėgant laikui pastebėjome, kad projektuotojai ir statybininkai imdamiesi tiesiog logiškų sprendimų sugeba nesunkiai pasiekti. Ir taip, daugumoje pastaruoju metu tirtų pastatų situacija gana gera ir tendencingai gerėja. Nemanome, kad reikalavimų atidėjimas ir sumažinimas duos teigiamų rezultatų vėl pastebimo statybų bumo laikotarpyje.

Reikalinga konsultacija? - prašom -  8 663 73173 , el.p. diagnostika@termas.lt
Daugiau infromacijos tinklapyje - www.termas.lt